EasyJet visar en kraftig tillväxt

EasyJet är en av de snabbast växande flygbolagen i Europa.

Det brittiska flygbolaget EasyJet visar en positiv utveckling under årets första månader. Under januari, februari och mars registrerades över 82,5 miljoner flygresenärer.

Den europeiska flygbranschen befinner sig expansionsfas, och bäst ser det ut att gå i Tyskland där lågprisbolagen börjat visa en dominerande tillväxt. Det är förvisso svårt att förutspå det flygbolag som kommer ha starkast tillväxt under 2018, men en brittisk flygjätte som ser ut att växa i antalet passagerare, sålda flygbiljetter och intäkter är EasyJet.

Enligt den statistik som Binalys redaktion tagit del av har det brittiska lågprisbolaget återigen visat imponerande siffror. Trots att EasyJet fick ställa in över 1 000 flygavgångar på grund av dåliga väderförhållanden så lyckades man ändå förstärka andra siffror; bland annat antalet passagerare som flög under mars. Här visade man en ökning med 3,4 procent. Antalet anställda ökade med 0,7 procentenheter upp till 93,4 procent.

82,5 passagerare under Q1

Under den första kvartalet uppgick antalet passagerare till 82,5 miljoner (en ökning med 8,6 procentenheter). Den här månaden ser ut bli lika intressant och enligt aktuella prognoser kommer EasyJet få utrymme att förstärka sin verksamhet ytterligare. Till grund för den här prognosen ligger företagets expansion av flygrutter som tidigare trafikerats av Air Berlin. (Red. anm. Air Berlin ansökte om konkurs i slutet på 2017).

Tittar vi på den europeiska flygbranschen överlag så har både Ryanair, Lufthansa och EasyJet visat väldigt goda resultat; samtliga har noterat en positiv tillväxt under de första månaderna i 2018. EasyJet har visat en väldigt intressant utveckling och det råder inga tvivel om att det kommer finnas goda investeringsmöjligheter för de aktiehandlare som vill vara en del av företagets expansion.

Grafik över EasyJets framgångar under 2018.

Mer om EasyJet

EasyJet (officiellt EasyJet Airline Company Limited)är ett brittiskt flygbolag som grundades 1995. Företaget erbjuder både inhemska såväl som internationella flygresor till över 820 destinationer utspridda över 30 länder. EasyJets största bas ligger på Luton Airport i London, som också är företagets huvudsäte. Personalstyrkan uppgår till 11 000 medarbetare i hela Europa. Majoriteten arbetar i Storbritannien.

EasyJet är registrerat på London Stock Exchange och är listat på FTSE 100 Index. Företagets största ägare är grundaren Stelios Haji-Ioannou (med 34,62 % i aktieandelar).

Flottstorlek

EasyJets flottstorlek består av 193 stycken Airbus (av modellerna A319-100, A320-200, A320neo och A321 neo). En tillverksbeställning har gjorts på ytterligare 140 flyg från samma tillverkare.